tisdag 15 februari 2011

Vallentin-middag

Ja mina vänner, kvällens bilder är ganska mörka. Vi tog bilderna med mobilkamera i ganska mörkt rum och då blir resultatet så här. I går var det ju kärleksdagen. Jag och A passade på att prova Atmosfärs nya meny, de har haft stängt ett par månader och öppnade nu med ny meny och ny inredning.

A öppnade med löjrom, vilket han typ alltid gör om han inte tar råbiff.



Jag öppnar alltid med deras sallad för kvällen. I går var det sallad på rödbetor, äpple och grevé som lagrats i 24 månader.






Sedan åt jag rödfisk (aldrig hört talas om denna fisk innan) i jordärtskocksskum med ett pocherat ägg till. Det var kanongott! Själva skummet var mer som en gräddig soppa som smakade lite pepparrot, och ägget var jättefint och alldeles lagom, om man skar i det rann lite gula ut och det passade så bra med skummet och fisken. Efter det åt jag and, och det var den bästa rätten den kvällen. Anden serverades med rotselleripuré och apelsinsås. Det gifte sig så bra! De hade marinerat anden i svartpeppar och apelsinsåsen var bitter.

Naturligtvis blev det efterrätt också. 9 gånger av 10 väljer jag creme brulée...


Kvällen till ära hade jag krängt på mig en klänning. Utbudet i garderoben är inte så stort nu för tiden.



Vi satt och åt i över tre timmar. Jättemysigt och trevligt hade vi det. Servicen är så bra på det stället och man blir aldrig besviken på maten. Och mitt sällskap var underbart, det gör mig lycklig att tänka på att jag ska ha det sällskapet tills jag blir gammal. Vem annars kan jag babbla 3-4 timmar med på raken??

I helgen målade vi hallen och bebisrummet. Sen åkte vi och köpte hallmöbel och soffbord. Äntligen ser vi ljuset i tunneln! Nu är det i princip bara bebisens rum kvar, sen är vi klara! Och tur är väl det... jag håller på att gå under av jobbet, projekt här hemma och trötthet av den tunga kroppen. Ungen är jättepigg, sover den aldrig!? A filmade magen idag när det var full action, ser ganska roligt ut när den böljar som ett hav och en liten fot eller axel sticker ut här och där (det är dock inte alltid så bekvämt). På jobbet städade jag ur mitt rum idag, såtillvida att jag rensade ut papper, slängde prylar och sorterade saker i pärmar. Tänk att jag bara jobbar 2,5 veckor till... När jag kom hem fick jag för mig att byta till med vårliga gardiner. Sagt och gjort. Hittade dem jag ville ha, nytvättade i källaren. Sen skulle jag stryka dem. 1 timme och 40 minuter!! SJUKT!! De var i linne, de blev ju aldrig släta?! Nu hänger de förvisso uppe men nog fanken är de lite skrynkliga här och där. Nu får de allt hänga där länge! Kände mig helt bakom flötet när jag kollade på klockan, vad har jag missat liksom!? 2 timmar för ett par gardiner, jag kan ju inte ha alla hästar hemma.

3 kommentarer:

  1. Oj så många smaker, det lät verkligen gott alltihopa!Själv festade jag till det med Findus "kyckling, ris och currysås". ;) Snart startar mitt GI-liv igen.
    Ska bli roligt att se allt det ny-stylade på slottet till helgen! Tror jag åker på lördagmorgon.

    /SIS

    SvaraRadera
  2. Gud så gott! Blev inte alls hungrig. En fråga till din man, är råbiff verkligen gott? Ser ju inte särskilt gott ut :S

    SvaraRadera
  3. Anar jag en perfektionist?

    SvaraRadera