söndag 12 december 2010

Julgodis.

Arbetsveckan avslutades med att jag och A var bortbjudna till min kollega och hennes make. Vi fick jättegod fläskfilé och hade sedan en riktigt mysigt slappkväll i soffan framför idol-finalen. De ska ha ett litet pyre två månader efter oss, så det finns alltid mycket att prata om :) Toppenskönt att sätta sig vid dukat bord efter en lång vecka!

Igår var det dags för en årlig tradition i vår familj, nämligen att göra julgodis! Vi har börjat bli riktiga specialister nu.

Här har J gjort klart mörk choklad med torkad frukt och pumpafrön.

Gott och inte så förfärligt sött som mycket julgodis är.

Jag gjorde dajm. När själva dajmen stelnat bredde vi över choklad.

Kommentarer om smaken är överflödiga ;)

En favorit i repris; citronkola. Så här långt ser allt väl ut!

Tyvärr skar kolan sig -visste ni ens att kola kunde skära sig!? Jag slängde hela raskt och kokar en ny sats i veckan. För den är sååå himmelsk god annars!

Julgodisets julgodis; knäck!
Knäcken blev lite väl hård i mitt tycke men den smakade bra.

Sen ska allt packas in i burkar, D rotade fram burkar med julmotiv.

Och sen vek vi om typ 200 dajmbitar...

Och ja, man smakar emellanåt :)

Senare kom mamma och pappa som hade handlat julklappar och mamma lagade god rådjursstek. Mumma efter en dag med så mycket socker och sirap i munnen... På kvällen tog vi en promenix och postade julkort.

Idag har jag inte gått många knop faktiskt. Har lite ont i halsen och känner mig hängig. Systrarna kom hem och lagade världens godaste fisksoppa med ailoi. Sen drog systrar och mamma iväg på opera, Madame Butterfly. Om de är nöjda ska jag nog också gå någon gång efter jul... Jag har julpyntat lite idag, satt fram krubba och tomtar. Sen sammanställde jag vad jag ska laga för julmat, jag ska mestadels stå för sillen.

Bebisen är jättepigg, tidvis. Jag tror att det är en aktiv liten krabat. På kvällar och morgnar är det fullt ös och det känns som om den gör volter, en spark vid höften och en annan direkt efteråt vid revbenet. Man undrar ju vad som pågår där inne... Men det är mysigt, för det känns liksom som om man har lite kontakt med den, den känns verkligen som en liten person nu!
Ps: Japp, vi vet om det är en pojke eller flicka men det är hemligt av flera skäl. Och för oss spelar det ingen roll alls!


7 kommentarer:

  1. EllaPellaPlingPlong12 december 2010 kl. 20:57

    Jepp, vi börjar bli experter! Det gick fort, vi fick ihop många sorter och det kändes inte det minsta betungande.
    Jag rekommenderar verkligen Madama Butterfly! Okomplicerad men ändå inte platt musik och scenografin var fantastisk. Anser sällan att "less is more", men i detta fallet stämde det verkligen. Inga övertydliga grejer, saker hintades om eftersom man litade på åskådarens förmåga att upptäcka det själv. Skönt att inte känna sig underskattad.

    SvaraRadera
  2. Ja godisbaket gick förvånansvärt snabbt och smärtfritt. (förutom citronkolan då..) Undrar bara när och vem som ska kränga allt...

    Ja det är en livlig unge, t.o.m jag fick mig ju en spark. :) H*n ska får igen en vacker dag...
    Operan var BRAAA! Rekommenderar varmt och hett.

    Nu ska jag kurera ond hals med te!

    Godnatt/Sis

    SvaraRadera
  3. Åhh va mysigt att du känner bäbisen så mkt nu. Är pyret livlig i magen kan du räkna med en busig bäbis när hon/han kommer ut. Billy var lugn i magen, verkade mest sova, ibland undrade jag om han levde nästan men precis då bjöd han på en sparkshow, mest för syns skull liksom.

    Va mysigt ni har det i er familj, måste vara skönt att ha sina nära inom rimligt avstånd!

    SvaraRadera
  4. Åh, det måste kännas helt fantastiskt med ett liv i magen. Magen är kanske bra till en del ändå ;) Kram!

    SvaraRadera
  5. Åhh, vad spännande. Är det hemligt vad ni har för favoritnamn också (tänker på både kill- och tjejnamn)? Är helt galen i namn av någon konstig anledning ;p Själv har jag redan tänkt ut namn, trots att jag inte ens vet om jag någonsin kommer att skaffa barn. Men man vet ju aldrig, alla kan ju ändra sig ;p

    SvaraRadera
  6. Åhh allt verkar mysigt i Malmö. Julgodis och bebis, kan det bli sötare?

    SvaraRadera
  7. Så gott det ser ut. Trevlig tradition med systrarna. Tack för idag Knutten. Det var mysigt att sitta i fönstret och dricka varm choklad och snattra med dig!
    /Killen

    SvaraRadera