fredag 5 augusti 2011

Trädgård och hav.

För någon vecka sedan åkte vi tillsammans med mina föräldrar till Sofiero. jag har aldrig varit där trots att det bara ligger 40 minuter hemifrån.

Inne i parken var det väldigt vackert och jag gillar att den var så varierad. Där fanns en välskött prunkande köksträdgård, blommande rum med alla sorters typiska svenska blommor i både prydliga rader och ängs-liknande rabatter. Där fanns djup skog med hemliga gångar och branta raviner. Och där fanns vatten!



Både i bäckar, i små vattenfall och förstås; i havet som utgör slutet av parken på ena sidan.



Som tur väl var så fanns det också en hel del bänkar som dög att beskåda härligheten från när benen blev trötta ;)

Efter att ha ätit lunch gick vi in i slottet och tittade på en utställning om Prinsessan Ingrids liv. Jag älskar såna utställningar där de möblerat rummen med tidstypiska möbler och detaljer. Man får en så fin känsla av hur det var på den tiden. Många gamla fina detaljer som leksaker, klänningar och böcker. Och utsikten gick inte av för hackor!



Den kan man stå ut med.

Sen körde vi vidare uppåt Kullens fyr.



Utsikten där var också helt okej. Hisnande vyer! Hur kan jag ha missat denna pärla så länge? Dramatiska berg som störtade ner i havet och mysiga små byar som klättrade på klippkanterna, husen trängdes med envisa blommor och träd.

Häromdagen bestämde vi oss för att åka och bada. Först var vi på BVC, sen hämtad vi C på hennes (och mitt!) jobb och sen körde vi mot målet Skåre. Oj vad badsugna vi var...



... eller inte. Dimman låg tjock och det regnade försiktigt. Vi körde vidare. Efter ett tag klarnade det upp och vi landade i Skanör.



Solen är aldrig så skön som efter regn på sena eftermiddagen. Vi satt ute på piren och kollade in över hamnen eller ut över havet.



Väl där ute till havets musik somnade en gnällig unge äntligen. Det tackade vi för.

Tidigare i veckan så körde vi till Österlen. Ena systern åkte med från Malmö och andra systern mötte upp oss i Simrishamn. Där träffade vi även svärföräldrarna som ändå var i krokarna. Vi intog lunch på Börje Olssons Skafferi.



Mumsig buffé med goda sallader, ostar, parmaskinka och andra små delikatesser.

Vädret var fint och vi körde de två milen till vårt paradis på jorden, Vitemölle.



Slängde oss i plurret! Det var så skönt, alldeles lagom temp. Jag och J låg i ganska länge i två omgångar. Skrufset myste under ett parasoll.



Vi valde inte stranden mot Haväng utan den söder om piren. När vi var små och hälsade på mormor och morfar brukade vi ligga på förstnämnda strand under dagen, tills mormors goa middag var klar. Eftersom vi oftast ville ta ett sista dopp efter middagen brukade vi slinka ner till denna lilla strand lite snabbt och där var aldrig någon annan.



Och inte 2011 heller!

Bebisen badade också, fast bara benen. J höll honom och lät vågorna skölja öve hans små knubbiga ben. Han babblade glatt och log efter att ha sett lite fundersam ut. Jag tror att han tyckte om det, han gillar att bada här hemma också. Och säkert var det mysigt att känna den våta sanden mot fötterna.



En jättemysig dag hade vi! En riktig kvalitetsdag.

Idag är det äntligen lite regn, det har varit torrt här. För övrigt är det väldigt tryckande och ni vet ju vad jag tycker om sånt väder... Dessutom konstaterades det häromdagen att jag har borrelia! Fick ju en fästing för 2 månader sedan och märket har inte gått bort sen dess. Gick till VC i förrgår och fick snabbt diagnos och antibiotika. Har verkligen känt mig jättetrött i sommar och haft mycket huvudvärk så de var skönt med en förklaring. Nu hoppas jag på snabb bättring!

Lille A växer och frodas, han är nu redan 67 cm lång och 4,5 månader gammal!! Han vänder sig från båda håll utan problem och står rätt stadigt med stöd. Han har börjat äta och äter som en liten häst. Var tvungna att fråga BVC om det var okej att ge honom kött redan och det var det. Han älskar allt vi ger honom så vi bara matar på och låtsas som ingenting. Fast, vad är det att vänta med oss som föräldrar!? Ingen är förvånad! :)

4 kommentarer:

  1. Så spenderar man sommardagar på bästa sätt! God mat, människor man gillar, sol och nya sinnesintryck! Dagen i Vitemölla var verkligen en god investering och bra att spara i minnet till tråkiga februaridagar.
    Knufses rutiga sommarbyxor är så fruktansvärt gulliga! Det står liksom Knufse på dem! Och de där benen, ja herregud...!

    /Sis

    SvaraRadera
  2. Dina fina texter och Stora A's fina bilder gör din blogg till ett lyckopiller. Synd att vi inte fick bada i onsdags, men jag ser att ni tog igen det :)
    /C

    SvaraRadera
  3. Han är en oerhört välvuxen krabat.

    Bök.

    SvaraRadera
  4. Åhhhh, så söt bänkbilden var på lille A. Såg först inte att det satt någon på bänken, men när man gjorde bilden större så hittade man en trevlig överraskning. Blev för övrigt supersugen på att besöka Sofiero, jag har inte heller varit där.

    SvaraRadera