lördag 20 mars 2010

Lanzarote 1.


Knutten har (krasch)landat i ett blött och rått Sverige. Borta bra men hemma bäst! Vi har haft en fantastiskt skön vistelse på Lanzarote. 

Vi var både överraskade av öns skönhet och att där fanns så mycket att se och uppleva. Till största delen blev det dock mest slappande.

Solnedgång över Playa Blanca, den lilla hamnstaden (byn) som vi bodde i. Längst med strandpromenaden fanns det restauranger där vi åt varje kväll.

Längst med strandpromenaden satt denna sötnos och hennes kompis. Vad är det för något? Tama och charmiga var de i alla fall, blev sugen på att köpa en fågel men det tål jag inte och dessutom är det grymt att de klipper vingarna på dem.

Vår strand precis nedanför hotellet. Där var inte jättemycket folk trots att den låg "i centrum". Vattnet var inte långgrunt -skönt! med ganska kyligt.



På A:s födelsedag (samt dagen innan) hyrde vi bil Vi körde bland annat till Papagajostränderna. De ligger i ett naturreservat och färden dit var ganska skumpig men väl värd de makalöst vackra badvikarna.

Födelsedagsbarnet i egen hög person. A fyllde 30 och av mig fick han en kurs som leder fram till jägarexamen. När chocken väl har lagt sig kom nervositeten. Vi får väl se om det blir något skjuta av!

Ön drabbades för ca 350 år sedan av ett vulkanutbrott. Lavan täcker nu en stor del av ön och detta område är nu nationalpark. Det var hisnande och fascinerande när man såg hur naturen kan ödelägga sig själv och oss människor på bara ett par minuter.

 Landskapet var som på månen och nästan lite spöklikt, men vackert på ett ovanligt sätt.

Flera aktiva vulkaner finns kvar. Man kan på vissa ställen grilla kött direkt på marken på grund av jordens hetta!

Undervattensgrottor finns det gott om på ön. När luften bubblar ut ser det nästan ut som om vattnet kokar längs klipporna. Det var HÖGA stup och det sög i magen när jag tittade ut genom kanten, men jag kunde ändå inte låta vli...

Första kvällen. Dagen efter vaknade jag av att jag hade bränt mig på fötterna. Vilket nybörjarmisstag! Efter det kletade jag solskyddskräm på hela mig konstant. Jag brukar inte bränna mig direkt men nu märktes det att jag inte varit i solen på två år.

Ser ni vad fantastiskt klart och fint vattnet är? Meditativt att stå vid brynet och ser när de små vågorna sköljer över fötterna, samtidigt som man känner sanden runt tårna.

I morgon kommer det nog fler bilder och då är det jag som är fotograf. Bilderna ovan är det A som tagit. Nu ska jag städa min garderob samt ha ett allvarligt samtal med min mage. Ha en trevlig lördagskväll!

7 kommentarer:

  1. Jag måste nog tillstå att det var verkligt fina bilder. På något sätt inbillar jag mig att ni har fångat öns själ. Lite "laid-back" och fräscht. Som f d amatörfotograf förstår jag vilka möjligheter det finns med dagens kamerautrustningar. Jag förstår att ni hade det fint. Skall bli kul att se vad du har åstadkommit med din lilla instamatic!
    Trucket

    SvaraRadera
  2. Jag vill ockå åka dit. Det där vattnet ser otroligt inbjudande ut och där hade jag gärna badat en del!! Var det snorkel-vänligt? Vistelsen ser i övrigt väldigt fin ut. Håller med ovanstående: Förstår att ni hade det bra!!

    /Sis!

    SvaraRadera
  3. EllaPellaKnäckehäxa21 mars 2010 kl. 18:14

    jag har alltid gillat vulkaner! =)

    SvaraRadera
  4. vilka härliga bilder. Jag vill med utomlands blir så avis på både dig och Cissi som varit iväg. Så härligt att få god mat, sol, bad och nya upplevelse. Du är duktig att ta bilder, visserligen kan jag inte så mycket som din man kan, men jag tycker dom är vackra och dom säger en hel del om er semester.

    SvaraRadera
  5. Varenda gång ja börjar komma igång med träningen så är de något som stoppar. Förkylning eller lederna och nu idag sätter jag nog igång med en penicillinkur för urinvägsinfektion... Men träningen är kul när man väl kommer dit ha ha en gång varannan vecka.

    SvaraRadera
  6. Tack rack snälla du. Klänningen är jag riktigt nöjd med själv måste jag säga. Min pappa har lagt ut en helbild på mig och klänningen, du kan alltid kika mer där ;) Fast jag ser dock rätt ful ut på kortet...hehe.
    Så idag är jag alltså hemma med en envis förkylning och en mage som inte har vett att göra som jag vill. Inget roligt alls!!

    Ni ser ut att ha haft det jättehärligt på semestern! Hur tyckte paddorna det vara tt få hem matte och husse igen? Kalas eller de var glada över att ha FF en vecka? ;)

    Hur gick det allvarliga snacket med magen? Vad är på gång nu?
    Sköt om dig!! Kramar från Elsa

    SvaraRadera
  7. Vilka underbara bilder! Me like!

    SvaraRadera