onsdag 23 september 2009

23 september 2007.

En bra grej med digitalfoton är att de organiseras automatiskt efter datum och det är lätt att hitta bilder från olika tillfällen. Jag tog fram ett par bilder från den 23 september för 2 år sedan och det är så kul att se!

Vi flyttade in i slottet sista veckan i augusti 2007 och en hel del har förändrats sedan dess.

Uppenbarligen hade vår tork-vinda inte kommit upp än eftersom spaljén fick tjänstgöra som torkställning.


Här ser man även vad mycket som har hänt på uteplatsen sedan dess. Nu har vi ju grävt ut denna rabatt en del eftersom paddorna har sina hagar där och vi har flyttat de flesta av växterna. Plattorna ser skabbiga ut. Men vindruv-klasarna är desamma!

En dag när vi just flyttat in och min familj varit nere och hjälpt oss att fixa några saker upptäckte vi att vi inte var ensamma i slottsträdgården...

En liten Nisse sågs en här och en där i vår trädgård. Här inventerar han fågel-spa:et som sedan dess expanderat med stormsteg. Han bor fortfarande i vår trädgård och kan fortfarande iakttas på lite alla möjliga ställen. Hans luva börjar bli lite blekt, men lika bestämd är han än! Vad grönt det såg ut! Det regnade nog mer den sensommaren...

I morgon ska jag ha lönesamtal. Jag tycker sådana konfrontationer är lite obehagliga men som tur är har vi en blankett som vi ska betygsätta mig utifrån och då känns det lite lättare. Nåt att hänga upp samtalet på liksom. 

Sedan klockan fem är det dags för After Work vilket jag absolut inte känner för men jag känner ju inte för någonting mer än att vara hemma och vila eftersom jag alltid är så nedrans trött! Men det blir nog trevligt när man väl kommit dit. Och jag kan ju stanna så länge jag orkar.

En snickare var här i morse och kollade in vårt kök samt diskuterade renoverings-planerna. Taskigt nog överlät jag allt snack till A eftersom min mage vägrade samarbeta (surprise!!) men det lät positivt allting. Det kommer ta 2-3 veckor och antagligen blir det klart innan jul. (Peppar peppar...)

Vi har städat huset så nu ska jag lägga mig och drömma om kanelbullar. Sköldpaddorna har också städat sina rum, så duktiga är de! 

4 kommentarer:

  1. Mycket har hänt sen vi flyttade in och finare ska det bli. Köket kommer bli ett magasin-kök. Håll i hatten!!!

    Bök

    SvaraRadera
  2. Kul bild på strumporna! =)
    Ska bli muchos spännande att få se köket sedan, vet ju ungefär hur det ska se ut, men ändå. Gissa om jag kommer inreda det sen! :P

    Peppar, peppar...kaka. Du är så käck. ;)

    /Sis.

    SvaraRadera
  3. hi hi vilken kul bild på strumporna. Får man se före och efter bilder sen på köket? jag är jätte nyfiken, men det har kanske din syster redan avslöjat. Klart man ska ha en trädgårdstomte på tomten. har ni en mur runt hela er tomt? Ser himla mysigt ut. Nästan som i utlandet.
    Jag hoppas ditt lönesamtal gick bra, det är så svårt att prata om sig själv på det sättet. (det är vad jag tycker)

    SvaraRadera
  4. Vem behöver torkvinda när man har en spaljé? Gillar bilden för övrigt, men den hade varit ännu coolare om strumporna varit röda. Fast det kanske man inte har så många, I know *fniss*

    SvaraRadera