lördag 12 september 2009

Höstlig BBQ.

Höstens första arbetsvecka är avklarad och den gick mycket snabbare än väntat. Jag var rejält trött igår kväll och när maten väl var inhandlad och lagad gick jag inte många knop mer...

När pappa fyllde 60 för ett år sedan fick han en luftballongs-färd av mamma. Denna skulle han utnyttja nu ett år efteråt lagom till sin 61:e födelsedag. Därför kom han och mamma ner idag. Syster D kom också ut. Förra veckan trodde vi ju att vi grillat för sista gången det här året. Fel! Vi grillade hjort och det var väldigt mört och gott. Till det gjorde jag rotfrukter i ugnen, särskilt söt-potatisen blev god! Det var så krämigt och sött så det ska jag göra fler gånger. Rekommenderas! Jag gjorde även en sås på portabello och trattkantareller samt ett tillbehör i form av sötsur vitkål. Jag gillar när något syrligt bryter av, särskilt till svamp och potatis som kan bli lite kvalmigt ihop annars. Det blev en höst-grillning!


Vädret var vackert och vi kunde äta ute. Till efterrätt blev det lite olika kakor (beroende på allergier) samt presentöppning. (Nej, kaffekannan har naturligtvis inget med mig att göra.)

Av oss fick pappa en skjorta, en bok, ett par strumpor och ett par goda starka ostar.

Klockan tre skulle pappa ringa till ballong-piloten och få direktiv om uppstigningen. Då visade det sig att vädret var för dåligt för att stiga upp. :(  Mycket riktigt, i fjärran såg vi stora svarta moln och blåsten hade tilltagit en hel del under dagen. Jättesynd, jag hade glatt mig åt att se på! Och mamma och pappa hade kört ända ner till Malmö... men vi firade ju samtidigt födelsedag och passade på att mysa lite allihopa så det kunde varit värre.

Efter det åkte vi till Ikea för att bestämma de sista detaljerna om vårt kommande kök. Jaa! Jag är så förväntansfull! Vårt kök nu är skruttigt och opraktiskt så det ska bli SÅ skönt att byta. Vi ska kakla om, lägga nytt golv...allt ska bort och in med helt nytt på ett helt annat sätt! Bra att mamma följde med för hon är så praktisk och duktig på sånt där.

Trädgården är fortfarande vacker. Druvorna håller på att mogna och tomaterna likaså. Dahliorna bara växer och växer! Kolla in Helmer bredvid tomaten, nyfikna sötnosen! (Men man måste nog klicka upp bilden förstorad för att se honom.)

Och titta vad som gjorde min dag till 100 %...


... böcker! Den främsta är en helt nyutkommen bok som pappa hört om på radion. En debutant-författare. Blir intressant! Det andra är Agatha Christie-böcker. Jag har beklagat mig över att de inte trycks på svenska längre och de få jag hittat på antikvariat har varit ofräscha och skabbiga. Mamma och pappa hade hittat tre som såg helt olästa ut. Tack!!  Lyckan är gjord!

Därför, vänner, väntar nu sängen och en hög med böcker!

5 kommentarer:

  1. Ja det har varit en mycket trevlig dag. Jag är dock helt slut efter IKEA-besöket.

    Bök

    SvaraRadera
  2. Jag vet ju varför Helmer står vid vinrankan.... han ska lägga ner vodkan och börja med vin. Det är dekandent, tycker han.

    /Sis

    SvaraRadera
  3. Hoppas ballongfäden blir av en annan dag istället. Skulle du våga?

    SvaraRadera
  4. kan tänka mig att mamma är den bästa att ha med sig på en sån grej, rationell och praktisk är bara mellannamnen! rapportera om planen för köket sen.

    frithz hälsar att han tyckte det var mkt trevligt att ha helmer på besök, trots att han stängde butiken när basilisken kom. de åkte hiss från balkongen till och från helmers färdtjänst, och det tyckte de var smidigare än trapporna.

    /pyro.

    SvaraRadera