måndag 18 januari 2010

Kyckling med ingefära och päron!

Varför går helgen alltid så snabbt? Innan man vet ordet av är den över.  :(

I lördags bakade jag först bullar. Jag gjorde släta bullar att ha till semlor.

Sen provade jag ett nytt recept som jag såg i Allt om mat. Det lät så konstigt och inte särskilt aptitretande att jag var tvungen. Det var helt okej faktiskt! Lite över medel till och med!  Rätten bestod av kyckling som stekts tillsammans med sherry, citron, ingefära och päron. Det var just det där päronet som gjorde att jag blev lite skeptisk men det passade ihop ganska hyggligt ändå tyckte jag. Som ni vet har jag på äldre dagar blivit en fan av ingefära men jag tycker inte att det var så mycket smak av just det tyvärr.

I dag har jag varit och fått min vaccin-dos nummer två. Jag har inte fått alls lika ont den här gången och känner inte en tendens till feber ens. Vad skönt! Efter det gick jag till jobbet och avverkade veckans värsta dag :) 

Jag promenerade till jobbet idag också. Det är skönt att vara trött i kroppen och inte bara i huvudet. När jag kom hem bakade jag en limpa, jag börjar få riktig rutin på de där limporna nu.

Nu ska jag ägna tid åt mastodont-projektet Borta med vinden...

6 kommentarer:

  1. Ja päron i mat låter lite besynnerligt... jag är överlag lite skeptiskt till frukt i mat, men ibland funkar det ju riktigt bra!

    Hur långt har du kommit i boken? Är den bra? Bättre el sämre än vad du väntade?

    SvaraRadera
  2. Jag tyckte att kycklingrätten var oerhört god. Smaskens!

    Bök

    SvaraRadera
  3. Varför en andra dos av det dära vaccinet? Riskgruppsåtgärd?

    SvaraRadera
  4. jag ska erkänna att jag var djupt skeptisk, men som sagt, jag hyser största tilltro till mi's kulinariska förmåga och som vanligt visade den sig hålla måttet. det var jättegott!
    sen ville ögat och tungan ha mer än magen, för jag satte i mig en grymt god semla med extra kardemummma i och det fick jag ju sota för sen ... =/ gör alltid det misstaget en gång om året.

    /pyro.

    SvaraRadera
  5. Du är en hurtig brud du! Härligt!

    Nej du har väl helt rätt, varför ska man ha dåligt samvete och hitta fel på sig själv så fort det knakar med barnen, det är väl bara lätt att dra på sig masken och skylla på sig själv.
    Tack för stödet!

    Ja du vi bokade all inclusive, men nu kan jag verkligen inte sitta och tycka att det var ett bra val längre, vi tänkte väl inte längre än näsan räckte när vi satt typ i oktober och bokade och tänkte äsch allt man ska göra och sedan leta restaurang? Men hallå vi ska åka ensamm, vi har ju inget att göra där som man har hemma så nu med facit i hand så hade det ju varit MYSIGT att få leta fint ställe att äta på varje dag, jaja man kan inte vara klok jämt ;)

    SvaraRadera
  6. Vad skönt att du inte reagerade lika mkt på den andra sprutan, jag är fortfarande i valet och kvalet. tycke4r inte det känns så nödvändigt. men man resonerar kanske dumt där..
    Skönt att måndagen OCH tidagen är avklarade nu, ytterligare ett steg närmre helgen. Igår gick jag runt i tron om att det var fredag. det kändes verkligen så. snacka om besvikelse då man inser att det bara är måndag!!!

    SvaraRadera