fredag 1 maj 2009

3 måltider.


I dag har vi varit uppe och härjat från tidig morgon till kväll. Lagt plattor, planterat om, planterat ut, sått, rensat ogräs, vattnat trädgården och skördat sparris! Då behöver man "tanka" lite emellanåt. 

Till lunch åt jag en knäckis med stark ost och jordgubbar, en med tomat och getost samt en liten skål med turkisk tjock yoghurt med russin och honung. Intog den utomhus på vårt snart färdiga "utegolv". Det blir så fint och A sliter så hårt! Och visst smakar maten godare utomhus, när man är trött och behöver en paus och vill värma sig i solen? Det är inte bara inbillning!



Framåt kvällen blev det grill. Jag gjorde rådjursfärsjärpar med vitlök och färsk timjan och till det sallad med feta och ugnsgrillade potatisbitar. Passade bra efter en varm och solig utedag, det kändes så sommar! Och just det, kolla in sparrisen, första skörden i går! Smakade krispig och smakstarkt. Fyra stänger var blev det. 

Som ni ser har även paddorna fått sin beskärda del av godsaker idag. Hilma har nu mera en gul rand runt munnen av alla maskrosor hon gluffsat i sig. 

Framåt skymningen gick vi en lång runda till ett koloniområde här i krokarna. Det är så härligt att promenera på kvällen. Det är oftast stiltje och ett allmänt lugn. Dofterna känns mycket starkare och kvällsljuset visar naturen från dess bästa sida.

Och nu är jag trött!

4 kommentarer:

  1. Vad söt hon är med smack i munnen!

    Jag kan intyga att maten var utmärkt!!!

    Bök

    SvaraRadera
  2. Mat mat mat... trädgård och ännu mer mat. Intresset är det inte svårt att ta miste på! Ni är ena riktiga gourmander med gröna fingrar.

    //Sis Jo!

    SvaraRadera
  3. den här bloggen börjar likna en sån där man läser och undrar "hur fasen har de tid att vara så där perfekta!?"!
    hilma mimosa är för jekla gullig! hälsar frithz

    pyro

    SvaraRadera
  4. Oj va ni kan laga mycket speciell mat, jag är mera en korv och köttfärsås och spagettimänniska :=)
    Ska bli kul att se bilder sedan!

    SvaraRadera