onsdag 27 maj 2009

Mäktigt

Så här ser det ut utanför vårt hus just nu, en portal av syrén! Det hänger grenar och klasar ner på hela framsidan. Pappa tror att trädet kommer att välta inom kort för det står väldigt snett, men jag har känt på stammen och den känns stabil! Tyvärr får man bara njuta av detta en vecka om året ungefär, med lövverket fungerar ganska bra som trädgårdstak det också!
Vi grillade lax i helgen och här kommer ett tips: häll grovsalt över, släng den på grillen, skrapa bort saltet när fisken är klar. Köttet blir helt perfekt salt ända ner till undersidan! Limen saftade sig lite av värmen. Mer behövs inte om fisk är färsk, tycker jag. Inga konstigheter!

Det blev verkligen åska igår! Det knallade och kraschade och mullrade. Sen blixtrade det och blinkade det. Efter ett tag öppnade himlen sig och det bara dånade utifrån. A, min hjälte, sprang ut och räddade några av mina blommor som stod i krukor. I morse hade vissa av blommorna ändå förstörts lite, kronblad hade blåst av och stjälkarna hade blåst omkull och knäckts . Vädret är mäktigt!

3 kommentarer:

  1. Vi fick tyvärr ingen åska, bara lite regn. Men det har känts som att det varit på gång nu nåt dygn, så det kommer kanske...

    Syrénträdet är en synnerligen passande port till slottet! Ljuvligt doft till på köpet.
    Godnatt!

    //Jo´sis.

    SvaraRadera
  2. Idagär det vår tur, det åskar för fullt här. Kanske bode stänga av datorn... Upps =(

    SvaraRadera
  3. Visst är syrénen vacker!
    Vi har en med, eller två kanske jag minns inte :=)

    Va trist att du fick en sån skitstart på morgonen, men om du har så ont i magen ska du inte vara hemma då..eller åtminstone inte cykla kanske?
    Eller är du en envis apa :D Som mej....

    Kram!

    SvaraRadera