torsdag 2 april 2009

Äntligen!



Efter över ett års väntan har det slutligen blivit klart; växthus på väg! Vi har nu beställt ett växthus som A ritat så att det passar vårt hus. Det är 6,5 kvadratmeter och stommarna ska vara i lärkträ. Som lägst är det 2 meter och som högst 4,5 meter (det är ju ett halvhus). Glasen är helhöga så det blir inte så "rutigt". Anledningen till att vi valde att kontakta en växthusarkitekt istället för att köpa en byggsats var att vi vill att det ska smälta in väl i huset och att det även ska kunna passa att använda som orangerie eller uterum. Jag är så lycklig!!
Sköldisarna Hilma och Helmer fyllde år igår och det var ju ingen dålig födelsedagspresent de fick, ett stort växthus! De blev nog glada men de har ibland lite problem med att uttrycka känslor. Växhuset kommer om 2-3 veckor och då ska vi sätta ihop alla delar. Sen är det bara att börja inreda!!

Framsteg görs i trädgården varje dag. I går upptäckte jag att kejsarkronorna fått knoppar. På bilderna ser ni dels en av våra blommor och dels hur den förhoppningsvis kommer att se ut när den är vuxen. Förra året kom de upp så fint men blommade aldrig. Får väl se hur de bestämmer sig för att göra i år.


2 kommentarer:

  1. Andy guidade mig in till växthussidan igår, det var JÄTTEFINT!! Tänk att sitta där inne regniga dagar... med växterna prunkande runtomkring. Whiii!!

    Är det Andy som tagit överst bilden?

    SvaraRadera
  2. Nej den är från Wikipedia....

    SvaraRadera